》Rusokuusama "Runa"

(KUVASSA 10KK IKÄISENÄ) KAIKKI KUVAT © KURT       

Runa the Naavisemon poropaimen
VTR-20576   »   Englantilainen cockerspanieli   »   13/04/2019, 2 vuotias 
Väriltään sitruuna   »   Sukupuoleltaan narttu   »   Painaa 15kg   »   Korkeutta 40cm

Runa saapui meille aivan yllättäen, kun kasvattajan täytyi yhtäkkisesti muuttaa ja viimeinen pentu oli vielä myymättä, eikä kukaan vaikuttanut kiinnostuneelta. Kyllähän meille tänne isolle tilalle mahtuu oikein hyvin yksi koira! Pentuna Runa oli vähän hankala, mutta ei todennäköisesti mitenkään normaalista koiranpennusta eroava. Se on aina ollut porojen kanssa todella rohkea, ei pelkää ollenkaan.
Hauska oli seurata kun pienen pieni pentu haukkuu ihmeissään karkuun juoksentelevia poroja. Nykyään porojen ja Runan välillä on selvästi yhteys ja ystävyys. Kerran Runa jäi kiinni yrittäessään kiivetä makaavan poron selkään, sarvekas ei pistänyt onneksi pahakseen.
Runa on sellainen perus tottelevainen ja kiltti koira, kulkee aina pihalla mukana. Tulevaisuuden suunnitelmia Runan varalle ei vielä juurikaan ole, mutta olemme miettineet mahdollisuutta pentueeseen. Ehkä sitten kun Runa on hieman vanhempi. Se on kuitenkin todella hieno rotukoira, joten sukua olisi ilo jatkaa, ehkä siitä pentueesta jäisi meille jo toinen koira! Tällä hetkellä Runan kanssa kuitenkin vain kierretään kivoja kisoja huvin vuoksi, emme ota sen kummempia paineita.
Runa on enimmäkseen mieheni Rikken kanssa, tuntuu hänestä pitävän paljon enemmän kuin minusta. Totteleekin paljon paremmin. Rikke itse ei niinkään koirista piittaa, tai Runaa erityisesti huomioi.