》Naavisemon Juoksáhkká

            Rekisterissä numerolla 07
© WINTERSMAGICSTOCK
8 vuotias, Vaadinporo, työlinja
Korkeudeltaan 107cm ja painaa 103kg.
Väriltään harmaa, syntynyt 25/10/2018

‹       ‹        ‹                ›        ›       ›

i. Giđeš   e. Suivakka
Juoksáhkká on toinen kasvattini koskaan. Siitä tuli mielestäni aivan herkun värinen. Kauniit merkit päässä tekevät siitä niin uniikin ja erottuvan. Perusluonteeltaan se on ihan kiltti poro. Tykkää leikkiä isolla jumppapallolla ja pompotteleekin sitä aina ympäriinsä innoissaan. Ei tykkää harjaamisesta tai kesällä karvojen ajelusta, vaan alkaa kiemurrella aina pois päin. Vähän kuitenkin aran puoleinen ja säikkyy kaikenlaista kahisevaa ja äkkinäisiä liikkeitä. Siksi yleensä lenkillä otetaan talutukseen kelkan perään jota vetää joku pomminvarma poro. Josko se ottaisi vähän opikseen ja huomaisi ettei kaikkea tarvitse pelätä. Aina tervehtimässä iloisena muita ja jos silloin osaisi puhua, se sanoisi luultavasti: “Hellurei kaunokainen!”. Rakastaa omenoita yli kaikein, niitä tuonkin sille pari kertaa viikossa muutaman kerrallaan. Aina se on nuuhkimassa taskuja ja käsiä. Hyvin hellästi kuitenkin ja varoo aina ettei satuta ketään tahattomasti. Aina varustettaessa on todella ihana, antaa laittaa kaikki todella helposti ja selvästi odottaa että lähdetään juoksemaan. Kaiken kaikkiaan hyväkäytöksinen, kiltti ja ihana poro jota voi ja uskaltaa antaa kaikkien hoitaa!

‹       ‹        ‹                ›        ›       ›

Päiväkirjamerkinnät

28/10/2018   Harpoin kohti Juoksáhkan karsinaa. Tänään se olisi pestävä oikein kunnolla, se nimittäin oli piehtaroinut siinä mutaisimmassa nurkassa muutamana viimepäivänä ja näytti nyt kodittomalta sairaalta porolta. Sitähän minä en todellakaan halunnut, joten nappasin sen karsinasta talutukseen ja pyöräytin pesupaikalle. Suljin kaikki ovet ja ikkunat että kaikki lämpö pysyisi varmasti hyvin sisällä, eikä sitä palelisi niin paljon. Avasin hanan ja aloin pestä poroa lämpimällä vedellä, vaahdotin pesuainetta joka puolelle ja pesin sen sitten pois. Oi että se näytti taas niin hienolta ja kiiltävältä. Kuivasin sen vielä lopuksi todella tarkasti, hain pinkin loimen sille päälle ja vein takaisin karsinaan kuivattelemaan ja syömään. Huomenna se pääsisi taas muiden kanssa ulkoilemaan.

‹       ‹        ‹                ›        ›       ›

Sukuselvitys

i. Giđeš on äkäinen, vaikka ulkomuoto voi antaa erinlaisen kuvan. Yksi parhaimmista kilpailijoista ja juossut voittoon monen monta kertaa ja vieläpä ylivoimaisesti. Luotto poro ainakin siinä hommassa. 100cm korkea ja väriltään suivakko. Vaeltelee aina tarhassa todella kauas ja on muutaman kerran päässyt jotenkin karkaamaankin pukittuaan aidan kumoon. Antaa hoitaa ja taluttaa hyvin, mutta kun kyllästyy alkaa heilutteleman päätä ja kuopimaan raivokkaasti.
ii. Áivvit on todella tumman ruskea, keskikokoinen poro. Tykkää vetää kaikenlaista perässään ja jaksaakin aika painaviakin lasteja. Ei niinkään nopea, mutta turvallinen ja varma. Luonteeltaan ihana, ei pure, potki tai puki koskaan, antaa hoitaa ja taluttaa ongelmitta. Tykkää erityisesti pujottelusta agilityssä ja tekee sen todella nopeasti. Osaa myös temppuja ja muita hauskoja juttuja, esimerkiksi istua käskystä.
ie. Oge on tulisempi tapaus, päjännyt hyvin kilpailuissa. On todella tottelevainen ja viisas. Normaalia isompi kokoinen ja todella pehmeä karvainen. Toisille eläimille todella ystävällinen ja huolehtivainen. Antaa lasten ratsastaa ja hoitaa. Tykkää myös koirista ja muista pienemmistä eläimistä todella paljon. Kaverustunut myös mm. naapurissa asustelevan shetlanninponin kanssa.

e. Suivakka on kaikkien kaveri ja aina rauhallinen. yksi nopeimmista poroista, joita olen tavannut! Juossut aivan mahdottomia aikoja kilpailuissa. Nuoresta iästä on tosin vielä apua, joten meno tulee hidastumaan pikku hiljaa. Mielestäni oikein sievä, hoikkan mallinen ja kaikin puolin kaunis poro neito. Ollut myös lasten kanssa ja antaa hoitaa oikutta. Rakastaa hoivaamista ja herkkuja, tulee aina heti ensimmäisenä tutustumaan uusiin vieraisiin ja toisiin poroihin. Miellyttävä luonne kerrassaan.
ei. Lemek oli suuri tumman ruskea poro, joka tunnettiin mm. valtavista sarvistaan. Luonteeltaan aikalailla samanlainen kuin Sakka, mutta todella hidas eikä juuri kilpaillut nopeutta vaativissa lajeissa. Ketterä se oli sen sijaan ja sen loikkimisille ja pujahteluille aina naurettiin. Oli aina ihmisiä kohtaan lämmin, eikä koskaan agressiivinen. Tykkäsi erityisesti pihalla pyörivästä huskystä.
ee. Ándá lähes vaalea poro, joka on hieman kiukkuisempi tapaus. Nakkelee yleensä päätä taluttaessa ja häärää hoitaessa jatkuvasti jotain. Joskus yrittää näykkiä tai jyystää vaatteita, mutta jos on tarkkana ja komentaa, niin lopettaa. Todella nopea jaloistaan ja pärjää hyvin nopeutta vaativissa kilpailuissa. Kaunis ja siro ulkomuoto on myös katseita kiinnittävä.

‹       ‹        ‹                ›        ›       ›

Kilpailukalenteri

01/04/2019   Naavisemo   Hilla   Ajot     sija 2.
14/12/2018   Naavisemo   Hilla   Ajot     sija 3.